Scouting MLK in de ban van JOTA-JOTI

Het weekend van 19 & 20 oktober stond voor de (inter)nationale scouting in het teken van de JOTA-JOTI 2018, het jaarlijks terugkerende communicatie en zendevenement. Ook Scouting MLK deed weer mee en opnieuw werden er mooie contacten gelegd.

Na veel voorbereidingen kon vrijdagvond het zenden vanuit de Bosvaert beginnen. Helaas ontbrak dit jaar de gepionierde zendtoren. De plaatsvervangende antenne, weliswaar minder spectaculair, werkte overigens meer dan prima. Zaterdag was er een vol programma. In de ochtend en middag was het de beurt aan de jongere leden om alles te leren over zenden en chatten. Natuurlijk gingen ze zelf ook aan de slag, wel met hulp van de zendamateurs van Scouting MLK. Sommige groepen hadden opdrachten meegekregen. Zo gingen de Blauwe Vogels aan de slag met een JOTA-JOTI bingospel. Daarbij werden zelfs een aantal volle bingokaarten behaald! Van valse bingo’s was gelukkig geen sprake.

Vijftig contacten

In de avond kwamen de ervaren leden. Eerst de Scouts, gevolgd door de Explorers en afsluitend de Roverscouts en leiding. Tot in de late uurtjes werd er contact gelegd met andere scoutinggroepen, in binnen- en buitenland. Van Roosendaal tot Nootdorp en van Uden tot Heerlen. Ook buitenlandse contacten konden dit jaar niet ontbreken. Zo werd er gesproken met het World Scout Bureau Global Support Center in Luxemburg en was er zelfs radiocontact met Gibraltar! De afgelopen dagen werden er meer dan 50 verbindingen gemaakt. De JOTA-JOTI werd gezellig afgesloten met een hapje en drankje.

De JOTA-JOTI wordt ieder jaar in het weekend van de derde week van oktober georganiseerd en brengt scouts over de gehele wereld met elkaar in contact. Dit kan via de amateurradio (JOTA) en door middel van chatten op het internet (JOTI). Scouting MLK kijkt terug op een geslaagde editie en is volgend jaar weer met alle plezier op de ether en online terug te vinden voor mooie contacten.

Post Author: pr team scouting MLK