Scouting MLK pakt de draad weer op! ook in het nieuwe seizoen (update 9-8)

Beste ouders/verzorgers en leden van Scouting MLK,

Naar aanleiding van de persconferentie van 21 april hebben wij met het bestuur overleg gehad betreft de manier waarop we het draaien vanaf 29 april kunnen hervatten volgens de richtlijnen van Scouting NL en het RIVM.

We mogen het groepsdraaien weer hervatten voor alle leden onder bepaalde voorwaarden die opgesteld zijn door Scouting Nederland.

Een van deze voorwaarden is dat we uitsluitend op een buitenterrein mogen draaien. Omdat we maar met 1 speltak tegelijk op 1 buitenplaats mogen draaien zijn wij met de gemeente in overleg gegaan of we ook gebruik mogen maken van het Wilhelminaplein en Dr. Ariensplein, vlakbij de Bosvaert. Hier hebben wij akkoord op gekregen.

Er is dus een mogelijkheid dat de speltak van uw kind vanaf 29 april weer een of meerdere keren een programma rondom de Bosvaert gaat organiseren. U zult hierover door de speltak zelf geïnformeerd worden.

Sommige speltakken zullen wat minder vaak draaien omdat er tekort aan leiding is vanwege hun cruciale werk. Wij respecteren dat en vragen ook aan u om dit te respecteren. Indien leiding verkoudheidsklachten e.d. heeft dan zal deze leiding niet aanwezig zijn.

Mogelijk wordt het draaien ook afgewisseld met online programma’s.

Enkele belangrijke regels voor jullie als leden en ouders/verzorgers waar rekening mee gehouden moet worden voor, tijdens en na de opkomsten:

  • Was vaker je handen, hoest en nies in je elleboog. Gebruik papieren zakdoekjes en schud geen handen.
  • Blijf thuis bij verkoudheidsklachten, hoesten en koorts. Ook als gezinsleden deze klachten hebben.
  • Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groep. Als u uw kinderen komt brengen wacht dan zoveel mogelijk in de auto of bij uw fiets en houdt 1,5 meter afstand. Dit geldt zowel voor het brengen als halen van uw kind.
  • Voor leden vanaf 11 jaar (Scouts en Explorers): houdt 1,5 meter afstand van elkaar.

Mocht u vragen hebben neem dan contact op met het bestuur via ons mailadres bestuur@scoutingmlk.nl

bestuur Scouting MLK

update 24-5: vanaf heden zijn alle leden weer welkom. Dit betekend niet dat alle groepen weer draaien. Nog steeds gelden bovenstaande regels. Het kan dus zijn dat sommige groepen besluiten (nog) niet te draaien maar het online programma te blijven doen. in het infogram staat dat er ook weer in het gebouw activiteiten gedaan mogen worden. Scouting MLK heeft er voor gekozen om dit tot eind van dit seizoen NIET te doen. We zijn bezig met enkele werkzaamheden in het gebouw waardoor veel lokalen momenteel niet te betreden zijn.

update 1-6: Vanaf 1 juni mag er wel weer centraal eten en drinken worden gedeeld mits dit verantwoord gebeurd. De staf zal dit verder oppakken.

update 7-8: Groepen mogen weer binnen draaien met inachtneming van de regels zoals bekend. Bij de oudere speltakken ( boven 11 jaar) is de 1,5m regel van kracht. Bij de jongere speltakken geldt dit niet. 

 Zie het infogram over de huidige richtlijnen

Post Author: Wilbert Smits