Zomerkampen 2020

Beste ouders/verzorgers,

Afgelopen dinsdag hebben we vanuit scouting Nederland het bericht gekregen dat de zomerkampen door mogen gaan. Aan het doorgaan van de zomerkampen zijn wel voorwaarden en regels verbonden.

in dit artikel zullen we vanuit het bestuur de status van de verschillende zomerkampen met u doorspreken. Belangrijk om te weten is dat er een groot aantal spelregels zijn waar we ons allemaal aan moeten houden. De speltakleiding zal u hierover inlichten.

Zomerkampen per speltak

Als bestuur hebben we in overleg met iedere speltak contact gehad en in overleg met elkaar de besluiten genomen. Dit betekend dat er verschillen zijn per speltak. Hieronder per speltakgroep de opsomming.

Bevers; zomerkamp gaat door
Welpen Hathi BaBa: zomerkamp gaat door
Welpen Hakuna Matata: zomerkamp gaat door in aangepaste vorm
Welpen Magusaga: zomerkamp gaat door
Blauwe Vogels 1: zomerkamp gaat door
Blauwe Vogels 2: zomerkamp gaat NIET door
Scouts Zoma Hariva: zomerkamp gaat NIET door
Scouts 1 zaterdagochtend: zomerkamp gaat NIET door
Explorers: zomerkamp gaat NIET door
Roverscouts: zomerkamp gaat NIET door
Scoutsplus: zomerkamp gaat NIET door

Voor de ouders die de kinderen nog niet hebben opgegeven is onze vraag om de kinderen alsnog zo snel mogelijk op te geven. Dit kan nog tot 15 juni zoals we eerder gecommuniceerd hebben.

Het bedrag voor het zomerkamp is voor de meeste deelnemende groepen gelijk gebleven. Alleen voor de leden van Hakuna Matata (welpen zaterdagochtend) geldt dat het bedrag wat over gemaakt moet worden is verlaagd naar 43 euro!!

Voor de groepen waar het zomerkamp niet voor door gaat wordt momenteel gekeken of er alternatieve mogelijkheden zijn. Hierover wordt u door de speltakleiding zelf geïnformeerd.

Met betrekking tot de betaling van het zomerkamp wordt na 15 juni  door de penningmeester met de ouders contact gezocht.

De zomerkampen die door gaan zijn natuurlijk onder voorbehoud van de ontwikkelingen in de komende weken. Wij volgen hierin de richtlijnen van het RIVM, de lokale overheden en scouting Nederland.

Mochten er nog vragen zijn over deze brief neem dan contact op met het bestuur op mailadres bestuur@scoutingmlk.nl.

Post Author: Wilbert Smits