Leiding gezocht

Leiding gezocht

We zijn op zoek naar enthousiaste nieuwe leiding voor verschillende speltakken

Als leiding bij Scouting organiseer je activiteiten/programma’s en begeleid je de jeugdleden tijdens de opkomst. Je hoeft geen ervaring te hebben met Scouting of met leiding geven en je hoeft ook echt niet bijzonder sportief/avontuurlijk te zijn. Het enige dat we van je vragen is dat je inzet toont, dat je het leuk vindt om met kinderen/jongeren om te gaan en dat je je best doet om de opkomsten zo leuk en leerzaam mogelijk te maken. We begeleiden je graag om een goede leider/leidster te worden.

De speltakken van scouting MLK

Scouting Martin Luther King is een gezellige, actieve scoutinggroep Kaatsheuvel. Met 50 jaar ervaring valt er bij ons genoeg te beleven! Ons clubgebouw bevindt zich aan de Burgemeester van Besouwlaan 2. De groep telt ongeveer 170 leden. De jeugdleden zijn verdeeld over verschillende speltakken:

  • Bevers            5 t/m 7 jaar    
  •  Welpen          8 t/m 11 jaar   
  • Scouts            11 t/m 15 jaar   
  • Explorers       16 t/m 18 jaar    
  • Pivos              18 t/m 21 jaar
  • Plusscouts    21 t/m  … jaar

Voor de scouts zoeken we leiding vanaf 18 jaar.
Voor de R/S zoeken we leiding vanaf 18 jaar.

Je hebt wel een VOG (Verklaring omtrent het Gedrag) nodig om leiding te kunnen worden. Ouders kunnen geen leiding worden bij dezelfde speltak waar ook hun kind bij zit. Het gaat hier om een vrijwillige functie.

Waarom leiding geven?

Er zijn een heleboel redenen om leiding te geven bij Scouting: je doet veel ervaring op (staat ook goed op je CV), je leert nieuwe mensen kennen, je kunt iets betekenen voor een ander en het is natuurlijk ook nog eens heel leuk en gezellig! Voor sommige opleidingen kun je ook stage lopen bij Scouting (bijv. maatschappelijke stage). Lijkt je dat leuk? Vraag er eens naar!

Leiding zijn bij scouting is een fantastische ervaring. Kan jij kinderen een uitdaging bieden en ze motiveren om hun grenzen te verleggen? Wil je jezelf ontwikkelen? Weet jij leerzame programma’s tot een feestje te maken? Dan heten we je graag welkom als nieuwe leider/leidster!

Twijfel je of scouting iets voor jou is? Kom gerust een keer (vrijblijvend) langs om te kijken. Ons clubgebouw de Bosavert, Burgemeester van Besouwlaan 2. De Explorers hebben op donderdagavond hun opkomst op het clubgebouw.

Contact opnemen

Voor meer informatie kun je bellen of mailen met de groepsbegeleiding van onze vereniging. Deze zijn te bereiken via groepsbegeleiding@scoutingmlk.nl

Wat staat je te wachten? En wat is Scouting nou precies?

Wil je graag weten wat je ongeveer kunt verwachten als je als scoutingleiding aan de slag gaat? Bekijk dan ook even deze informatiefolder van Scouting Nederland. Daarin staat uitgelegd hoe Scouting in elkaar zit, wat je ongeveer kunt verwachten en wat er verwacht wordt van nieuwe leiding.

Zien we jou straks als nieuwe leiding bij ons?? Tot dan!!

Post Author: Wilbert Smits