Vanaf 4 februari gaat scouting weer van start op de Bosvaert

Beste ouders/verzorgers en leden van Scouting MLK,

Nederland is de komende tijd nog grotendeels in lockdown. Maar voor kinderen en jongeren is het belangrijk elkaar te kunnen ontmoeten en te kunnen bewegen. Dit belang heeft Scouting Nederland in gesprekken met de overheid onderstreept. Met een mooi resultaat: binnen de nieuwe routekaart met maatregelen vanuit de overheid is er nu een uitzondering voor sport- én jeugdactiviteiten waaronder Scouting. Dit betreft het organiseren van reguliere opkomsten voor kinderen en jongeren t/m 17 jaar.   

Er is dus een mogelijkheid dat de speltak van uw kind vanaf 4 februari weer een of meerdere keren een programma in of rondom de Bosvaert gaat organiseren. U zult hierover door de speltak zelf geïnformeerd worden. Ook kan het zijn dat de draaitijden worden aangepast in verband met de avondklok. De Bosvaert zal om 20.30u sluiten.

Sommige speltakken zullen ervoor kiezen om niet fysiek maar uitsluitend online te draaien omdat zij dit hebben besloten uit veiligheidsoverwegingen of omdat zij werkzaam zijn in een cruciaal beroep. Wij respecteren dat en vragen ook aan u om dit te respecteren.

Enkele belangrijke regels voor jullie als leden en ouders/verzorgers:

– Leden komen zoveel mogelijk zelf naar de groep. Als u uw kinderen komt brengen wacht dan zoveel mogelijk in de auto of bij uw fiets en houdt 1,5 meter afstand. Dit geldt zowel voor het brengen als halen van uw kind.

– Daarnaast willen wij u vragen om onderstaande gezondheidscheck door te nemen:

Wordt tenminste een vraag met ‘ja’ beantwoord? Dan kun je niet deelnemen aan de opkomst / activiteit.

  • Had je een of meerdere van deze klachten in de afgelopen 24 uur?hoesten, verkoudheidsklachten, verhoging of koorts, benauwdheid, reuk- en/of smaakverlies.
  • Heb je op dit moment een huisgenoot/gezinslid met milde klachten en koorts en/of benauwdheid?
  • Heb je het nieuwe coronavirus gehad en is dit de afgelopen 7 dagen vastgesteld (met een test)?
  • Ben je in quarantaine omdat je:

– een huisgenoot/gezinslid of nauw contact bent van iemand bij wie het coronavirus is vastgesteld?

– bent (terug)gekomen uit een COVID-19- risicogebied (‘oranje land’)?

– bent gewaarschuwd door de Coronamelder-app?

Indien uw kind met verkoudheidsklachten naar scouting komt dan zal de leiding contact met u opnemen en vriendelijk verzoeken om uw kind zo snel mogelijk op te halen.

Wij hopen u hiermee voldoende geïnformeerd te hebben en mochten er veranderingen komen in het protocol dan houden we u op de hoogte. Bij vragen kunt u altijd contact opnemen met het bestuur via bestuur@scoutingmlk.nl

Met vriendelijke scoutingroet,

Bestuur Scouting Martin Luther King

Via deze link kunt u de richtlijnen van scouting NL nog eens rustig doorlezen

Post Author: Wilbert Smits