Over ons

LAAT JE UITDAGEN EN ONTDEK SCOUTING!

Paintballen in de bossen met waterpistolen, pizza’s bakken op een zelfgemaakt kampvuur, knikkerbanen bouwen door het hele clubhuis, WhatsApp-kwartet spelen, je eigen keuken pionieren en kamperen in een tent, geen uitdaging is te groot voor scouting. En weet je wat het mooie is? Scouting is er voor iedereen! Alle kinderen en jongeren tussen de 5 en 21 jaar kunnen lid worden van scouting.

SCOUTING MARTHIN LUTHER KING

De leukste scoutinggroep bevindt zich al bijna 50 jaar lang in Kaatsheuvel. Al vanaf 1969 zorgen wij wekelijks voor programma’s die de kinderen niet snel meer zullen vergeten.

Bij scouting besteden kinderen en jongeren hun vrije tijd op een actieve en uitdagende manier. Scouts hebben veel plezier met elkaar en leren samen te werken en respect te hebben voor de ander. Kinderen en jongeren ontwikkelen zich bij scouting op een natuurlijke manier tot zelfstandige mensen en krijgen de ruimte om te ontdekken en te leren.

Scouting Martin Luther King heeft maar liefst 175 jeugdleden en zo’n 60 man leiding en vrijwilligers die zich maar al te graag inzetten voor de groep.

Organisatie

De Scoutinggroep is opgebouwd uit verschillende leeftijdsgroepen, ook wel speltakken genoemd. Zo kent de groep:bevers, blauwe vogels, welpen, scouts, explorers en roverscouts. Iedere speltak kent een leidingteam waarvan een persoon teamleider en aanspreekpunt is.

Besturen
De leiding van iedere speltak is zelf verantwoordelijk voor de dagelijkse gang van zaken en de organisatie van activiteiten. Alle leiding vormt samen met enkele ouders de groepsraad die wordt geleid door een groepsbestuur. Het groepsbestuur bestaat uit verschillende vrijwilligers en draagt (samen met de groepsraad) zorg voor de zaken die specifiek betrekking hebben op het draaien van de speltakken en de organisatie van de grotere (gezamenlijke) activiteiten.

Beheerstichting
Daarnaast heeft de groep een beheerstichting. Het bestuur van deze stichting draagt zorg voor het financiële beleid binnen de vereniging. Naast de financiële kant houdt het stichtingsbestuur zich bezig met het beheer van de accommodatie en de materialen.